Dit was een dag waarbij we een aantal eikapsels van roggen hebben gezocht.

Regelmatig te vinden langs de vloedlijn.

Door ze te wellen in een bakje water, krijgen ze hun originele vorm terug en kun je ze determineren.

Op de foto (recht onder) een kapsel van de Blonde rog.

Van de 10 soorten een vrij zeldzame!

 

Een bijzondere vondst op de Kwade Hoek. Tijdens bergen van de kadavers bruinvissen en zeehond, troffen we een dode Europese Meerval (1.40m) aan. Een zoetwatervis.

Na de storm lag het strand in #Westvoorne weer vol met weggegooide of verloren spullen. Binnen een uur hadden we de aanhangwagen vol geladen….

Vanmorgen, op weg naar melding op strand Oostvoorne….

Deze aangespoelde zeemuis probeerde terug te kruipen in zee. Een borstelworm die maar zelden aanspoelt. Een stekelige ontmoeting op strand #Maasvlakte2.

Dat meeuwen opruimers zijn is bekend. Maar dat ze zo netjes eten…..

Op zoek naar gemelde zeehond op strand Maasvlakte. Bleek gelukkig een gezond exemplaar…Wat steekt daar uit het zand? Een wolharige mammoet kies! Eindje verderop een paling en tot slot deze prachtige kwal

Snel als de wind, krachtig en mooi. Bijna dagelijks kun je de Slechtvalk boven de Westplaat zien jagen..Voor dit dier is het avontuur helaas afgelopen. #Maasvlakte2 Kijk voor meer info: www.falcoperegrinus.org

27 december 2016 werd een gestrande maanvis aangetroffen op strand Oostvoorne. Het zeldzame beest is door ons naar Natuurhistorisch museum in Rotterdam gebracht.

Helaas weer een gestrande Jan van Gent. Toch een prachtige snavel! #Rockanje

Soms sta je toch gek te kijken over de voorwerpen die je op strand aantreft… #MeinKampf

Een bruinvis van nog geen maand oud in december op strand Rockanje! Normaal worden ze in de zomer geboren. Dit exemplaar gaat naar Utrecht voor onderzoek.

Een frisse winterochtend in januari,  3 graden boven nul . Mooi weer voor een strandwandeling, voor het eerst na dagen weer de ruit krabben, maar dan met stralend windstil  weer op een zonnig en verlaten strand .  Daar tussen de schelpen losgewoeld door de stroming en neergelegd langs de vloedlijn ligt een bijna gaaf slakkenhuis van een wulk, niet bijzonder wel mooi. En  op 10 centimeter afstand vinden we het eikapsel van de wulk. Van deze wulk???  Kan haast niet, het gaat slechts om een lege huls, geen levende slak.  Zo 10 centimeter van elkaar, niet bij elkaar horend wel familie. Blijft wel een fraai toeval!!

Het strand verandert voortdurend en is altijd vol verassingen. Een erg dynamisch gebied en na iedere stevige bries weer anders. Kustlijn verandert, duinen slaan af, nieuwe duintjes worden gevormd. De ene dag vol met schelpen en hout en plastic, na de volgende storm weer opvallend glad en schoon. En tussen dat alles kom je onverwachts dingen tegen die je nieuwsgierig maken. Zoals bijgaand houten krat dat na een stevige bries in september enige dagen op de vloedlijn lag te rollen. Meerdere keren gedacht “ wat zou hier in hebben gezeten” , totdat we het op een ochtend recht op , op het strand vonden en goed konden bekijken. Wat is TMC??? Een goochelen en het blijkt een compressorenfabriek in Oslo te zijn, sterk in scheepscompressoren die zeer hoge temperatuurverschillen moeten kunnen doorstaan van tropische hitte tot poolse vrieskou. Het lege krat is waarschijnlijk over boord geslagen, danwel gegooid. Een dag later was het krat verdwenen, gejut of door de zee weer meegenomen???