Grauwe winterdag-verrassende kleur: geel/groen

Zeker de laatste jaren worden de matgroene graslanden in de vochtige delen van ons land opgelicht door grote aantallen Grote zilverreigers. Het gaat goed met deze soort die zicht thuis lijkt te voelen op het grasland. De Blauwe reiger hangt meer rond bij de slootkant. Het menu van beide is het zelfde alleen de eerste gaat meer voor mol en muis dan vis en rat, geen strakke wetmatigheid maar meer een statistisch significant meetbaar verschijnsel.

Wanneer we de fraaie ranke vogel goed bekijken dan wordt het witte vlak reliƫf gegeven door de gele snavel die over gaat in de lichtgroene oogstreep die eindigt in het gele oog. Ik noem de snavel hier geel terwijl ik duidelijk meer oranje waarneem, maar mijn vogelgids legt mij dit op. Oordeelt U zelf, waar maak ik me druk over. In de zomer is de snavel hoofdzakelijk zwart. Wie zegt nu dat de winter beperkt aan kleur is?