Zee beestjes retour

Door meer te laten zien over de flora en fauna rondom de vloedlijn, hopen we op meer respect en waardering voor dit spannende stukje natuur.

Zo richten we heel af en toe een zeeaquarium in voor 24 uur als we bijvoorbeeld naar scholen gaan. Door de avond voor de Pop Up wat zee beestjes te vangen en ze gedurende de nacht in een aquarium te bewaren. Enkele garnalen, een zeenaald, wat platvisjes, een krabbetje, wat zeewier en soms een kwal.

Op deze doorzichtige manier van etaleren laten we op scholen in de stad, de kinderen kennis maken met de onderwater wereld voor het strand. De verhalen en voorbeelden van de overige vissen en zeezoogdieren vullen het onderwater schouwspel aan.

In deze periode van maatregelen omtrent Covid 19, hebben we een paar maal een aquarium ingericht en meegenomen. Je staat er soms verbaasd van hoe enthousiast de kinderen reageren. Ze hebben vaak geen idee.

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met onze levende assistenten en brengen we de zee beestjes direct na de voorstelling weer retour naar hun vertrouwde omgeving.

Met dank, natuurlijk!