Oog in oog met ons grootste roofdier

Vraag een inwoner van ons land naar ons grootste roofdier en hij/zij zal waarschijnlijk beginnen over de wolf. De discussie over herintroductie in Nederland die al jaren in de media woedt en het sprookje van roodkapje hebben onze landgenoten geprogrammeerd om direct bij “het grootste roofdier” aan de boze wolf te denken. Een algoritme van google had ons niet beter kunnen be├»nvloeden.

De werkelijkheid is echter anders. De boze wolf is een schoothondje vergeleken bij ons echte grootste roofdier, zijn bek met tanden is een melkgebitje vergeleken bij die van deze “overtuigde 100% non-veganist” : de Grijze zeehond danwel Kegelrob.

Veelvuldig besproken op deze site. Talloze plaatjes van deze geweldenaar geplaatst maar helaas bijna allemaal van dooie. Gisteren middag stond ik oog in oog met deze bul . Een volwassen exemplaar, 3 meter lang en 350 kilo zwaar. Als een nijlpaard zwom hij op me af, ogen en rug boven water. Een kop zo groot als die van een paard, het gebit van een ijsbeer. Een beet van hem had mij fataal kunnen worden. Ware het niet dat de afstand tussen ons respectabel was en ik veilig op de basaltblokken van de zeewering zat. Door de zoeker van mijn camera met een zware telelens kon ik veilig fantaseren. Blijft over een aardig plaatje dat ik graag met U wil delen.