Trouwe hondenogen

Ineens was ze daar. Nieuwsgierig dook ze op en keek mij aan. Met de enthousiaste onbevangenheid van een jonge hond zwom ze naar me toe. In deze door corona tot huiselijkheid gedreven tijd, beïnvloed door de donkere dagen wil je het liefst overal een Disney verhaaltje in zien. Zo ook hier.

Normaal gesproken is de gunfactor in zeehonden land toebedeeld aan de gewone zeehond met zijn schattige ronde kopje. Zelf heb ik een voorliefde voor de grotere kegelrob die de sfeer ademt van het ongenaakbare oer roofdier. Deze kegelrob overbrugde op dit moment beide stereotypen en was even het onschuldige roofdier dat contact zocht. Ruwe bolster, blanke pit.

Nu weer terug naar de realiteit. Dit vrouwelijk exemplaar was inderdaad heel nieuwsgierig, een kenmerk van deze beesten. Voor de kegelrob komt er nog bij dat ze bij gebrek aan natuurlijke vijanden niet schuw zijn. Toevallig dook ze wel heel erg dicht bij mij op: niet denken, afdrukken. Maar vooral niet je hand er naar uitsteken om te aaien, de werkelijkheid is geen sprookje.