Verwende blik, luie ogen

Het gaat goed met de zeehond voor de Nederlandse kust. Athans, als je op de aantallen afgaat. Naast de individuen die je op het strand vindt, kun je elke dag zonder moeite op de zandbanken er een paar honderd zien liggen, met de blote verrekijker. Bekende hot spots zijn de platen voor de kust van Voorne en voor de Brouwersdam. Onbekend bij het grote publiek, maar gewoon zichtbaar voor wie het wil zien.

Met deze aantallen en trefkans in het achterhoofd is het aardig om door ‘locals” in Cornwall getipt te worden over de kolonie die steevast ligt te rusten bij de rotskust van Godrevy. Vnl Grijze zeehonden.

Met deze tip ga je zoeken en kom je van een koude kermis thuis. Niet te vinden, totdat je noodgedwongen je zoek strategie gaat wijzigen en niet zeehonden maar kijkers gaat zoeken. Engelsen die naar beneden staan te turen naar de zeehonden die je over het hoofd zag.

Wat blijkt: we zijn in de Delta enorm verwend met de aantallen. Verder zijn onze ogen gewend te zoeken naar zwarte en grijze bananen op de rand van een zandbank van op zij te bezien. Een paar zeehonden van bovenaf tussen grijze rotsblokken vallen ons niet op.

Verwende blik, luie ogen! Probeer het zelf maar met deze foto, je komt niet verder dan 7.