Knappe kop

Algemeen en overal zichtbaar: Kauwtjes. Net als zilvermeeuwen en kraaien sterk aangepast aan de menselijke omgeving. Geen terras is veilig voor ze. Eten wordt van de borden geroofd, koffiemelk cupjes open gepikt.

Opvallend is dat bepaalde soorten zich hier meer in ontwikkeld hebben dan andere. 100.000 jaar geleden begon de symbiose tussen wolf en mens als een uitruil tussen alarmgeblaf van de wolf tegen voedsel resten van de mens en dit heeft geleid tot talloze gespecialiseerde hondenrassen. De vraag is nu wat uit de relatie kauwtje en mens gaat groeien.

Los van deze bespiegeling is de foto geplaatst vanwege de fraaie kuif van het beest. Het kapsel doet wat frans aan. Bewust de scherpte gelegd bij de blauwgrijze nekveren en de automatische oogdetectie van de camera omzeild.

De oplettende lezer is het inmiddels wel duidelijk dat ik een zwak heb voor gewone vogels zoals kraaiachtigen en meeuwen. En dat niet omdat ze makkelijk te fotograferen zijn. Maar vooral om de schoonheid te tonen die door hun algemene aanwezigheid niet gezien wordt. Een kruistocht waarvoor ik gaarne deze site misbruik.