Een reekalf gered door Joyce

Gisterenavond zoals zo vaak even een rondje. We zien een Reegeit staan maar erg onrustig, heen en weer rennen. We doen het raampje open om haar op de foto te zetten en horen haar blaffen. Meestal een teken van alarm, maar rennen dan vaak de beschutting in. In dit geval hoorde wij een kalfje gillen Even gewacht maar kwam niet naar z’n moeder. Omdat er een sloot ligt in de richting van waar het geluid kwam besloten om het kalfje te zoeken.❤️‍🩹 Helaas lag het kalfje in de sloot en deed verwoede pogingingen om vanuit de sloot de hoge kant op te komen. Had moeite om zn kopje boven water te houden.❤️‍🩹 Elke seconde telt⏱ Schoenen uit jas uit voorzichtig de sloot in. Het kalfje snel boven water gehouden en zo snel mogelijk hoog op de kant gezet. Stinkend als een bunzing en twee bloedzuigers rijker weer door de sloot terug.

In de tussentijd is Olga Kegel gebeld van Redhetreekalf ze is direct ter plaatse gekomen. In overleg is besloten het kalfje warm te wrijven met bladeren en gras, dit om onderkoeling te stoppen, de bloedsomloop op gang te houden en eventuele menselijke geur te verwijderen. Nu word het spannend: het kalfje achterlaten in de hoop dat de moeder die bijna altijd in de buurt blijft terug komt voor haar kalfje.

Net het goede nieuws ontvangen dat het kalfje niet meer op de plek aanwezig is en dat de grote kans bestaat dat moeder het kalfje heeft terug gevonden en in veiligheid heeft gebracht!🥳

Let op! Raak een kalfje niet aan als deze niet in nood is, je laat hierbij mensen geur achter en de moeder zou het jong kunnen verstoten.

Joyce.